Версія для друку
Середа, 10 жовтня 2018 11:31

Подаруй дитині сім'ю

Наприкінці вересня в Україні відзначають День усиновлення. Тож у рамках проведення районних заходів «Щаслива дитина у колі родини» ми поспілкувалися із працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації про проблеми сирітства у районі.

- Якщо дитина живе з впевненістю у захисті, вона навчається зростати у вірі. Якщо дитина живе в оточенні дружби й добра, вона навчається бачити у світі любов, а

любов – найкращий засіб виховання. Такі умови проживання може забезпечити хороша повноцінна сім’я. Однак, є діти, які втратили сім’ю  і не знають любові батьків, яким необхідно створити, як передбачено законодавством України, умови для їх виховання, врятувати від сирітської долі, - зазначила у розмові головний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрація Наталія Шевченко. - Держава ніколи не залишала й не залишає таких дітей на узбіччі. Та будемо відверті, в повній мірі забезпечити їх повноцінне щасливе дитинство непросто. І в таких випадках треба звертатися до тих, хто може надати дітям-сиротам свою відчутну допомогу. Діти – сироти повинні не за казками, а реально знати, хто така мама в сім’ї і який то тато, бо зовсім скоро вони самі стануть батьками і будуть виховувати власних дітей.

На обліку служби у справах дітей у Володимир – Волинському районі  102 дитини – сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них лише 25 –батьки яких померли, а 77 – це соціальні сироти.

         До сімейних форм виховання влаштовано 99 дітей: 80 – в сім’ї громадян під опіку, піклування, 18 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 1 – тимчасово в сім’ї родичів, знайомих. Троє неповнолітніх дітей перебуває на повному державному утриманні в професійно – технічних навчальних закладах.

       - Добре, що на світі є люди, чиє милосердя і доброта допоможуть змужніти таким діткам  і не дозволять затьмарити щасливої пори дитинства, - коментує Наталія Дмитрівна. - У нас в районі – це 2 дитячі будинки сімейного типу родини Собчуків, на вихованні в яких 6 дітей без батьківської опіки,  та родини Сасів – 5 вихованців. А також прийомна сім’я Вінків – 2 прийомних дітей.

Та при цьому наголосила, що головне наше завдання - захистити права кожної дитини,  а особливо дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повернути їм те, що у них відібрало життя, щоб у суспільстві не було чужих дітей.

Тож не стійте осторонь цієї проблеми! Діти чекають на вас.

 Коли прийомна дитина переступить поріг вашого дому - це буде її перший крок у нове життя з вами, прийомними батьками. І саме ви навчите цю дитину усміхатися і любити цей світ…

Якщо ви бажаєте подарувати сімейний затишок дитині, що втратили своїх рідних, розпочніть свій шлях вже сьогодні, звернувшись за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, каб. № 15.

Більш детальну інформацію та відповіді на запитання щодо процесу усиновлення, створення прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу ви можете отримати за телефоном (03342) 2-44-21.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3669