Версія для друку
Вівторок, 11 вересня 2018 07:30

Реорганізація управлінь Пенсійного фонду в області шляхом приєднання

Потреба в здійсненні реформ у пенсійній системі назріла давно і немає жодних виправдань гальмуванню цього відповідального процесу.

Для того, щоб громадяни, які сьогодні працюють, могли сподіватися на гідну й справедливу пенсію, Пенсійному фонду України потрібно досягти фінансової стабільності, запровадити накопичувальний рівень, здійснити модернізацію пенсійної системи.

Над всіма цими питаннями ми поступово працюємо. Ми створили нову систему обслуговування громадян та працюємо над її удосконаленням. Обробка пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій сприятиме прозорості самої системи та скоротить до мінімуму розгляд звернень громадян на призначення (перерахунок) пенсій. Розвиток дистанційного обслуговування поліпшить якість обслуговування наших громадян в органах Фонду.

Одним із кроків модернізації пенсійної системи та внутрішніх реформ було у 2015, 2016, 2017 роках об'єднання підвідомчих управлінь Фонду, в тому числі і на Волині.

На сьогодні в області продовжується реформування пенсійної системи, основною метою якої є підвищення якості обслуговування громадян через впровадження нових стандартів обслуговування, а також її збалансування.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України № 628 від 22 серпня 2018 року «Про деякі питання функціонування Пенсійного фонду України»  всі підвідомчі управління Фонду в області приєднуються до головного управління Пенсійного фонду України в області.

Реорганізація дозволить скоротити витрати на утримання управлінського апарату органів Фонду завдяки оптимізації функцій і об'єднання дрібних підрозділів. При цьому на районному рівні створюються підрозділи, які обслуговуватимуть громадян на місцях, так звані сервісні центри, які й надалі будуть надавати пенсійні послуги. А в об’єднаних територіальних громадах віддалені робочі місця уже функціонують.

Якість обслуговування пенсіонерів, застрахованих осіб і страхувальників, взаємодія з територіальними громадами, органами місцевої влади незалежно від територіального розподілу залишиться на належному рівні.

Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області

Переглядів 3788