Версія для друку
П'ятниця, 22 червня 2018 11:54

Принцип "гроші йдуть за пацієнтом" запрацює уже в липні

Про перші здобутки трансформації охорони здоров’я на засіданні Кабінету Міністрів України розповіли заступник міністра охорони здоров’я України Pavlo Kovtonyuk та голова Національної служби здоров’я України Oleg Petrenko.

У липні принцип «гроші йдуть за пацієнтом» запрацює у 149 комунальних та 12 приватних поліклініках і амбулаторіях, в яких працюють сімейні лікарі, педіатри та терапевти.

Пацієнти та лікарі матимуть чіткий перелік послуг первинної медичної допомоги, який гарантовано оплачується державою та є безоплатним для пацієнтів.

Зокрема, до послуг лікаря первинної медичної допомоги входитиме діагностика, лікування та запобігання хворобам, в тому числі профілактичні огляди для пацієнтів із семи груп ризику, вісім основних аналізів і досліджень, профілактичні щеплення, а також направлення на діагностику та лікування на інші рівні медичної допомоги у разі необхідності.

Понад 9 мільйонів українців уже обрали своїх лікарів та підписали з ними декларації.

Українці зможуть і надалі отримати медичну допомогу у будь-якому медзакладі незалежно від того, чи обрали вони свого лікаря і підписали з ним декларацію, чи ще продовжують його шукати.

Друга хвиля укладання угод медзакладів з НСЗУ і входження їх у реформу розпочнеться 25 липня.

До 15 серпня НСЗУ завершить другу хвилю підписання договорів із закладами «первинки».

З жовтня ці заклади почнуть отримувати фінансування на свої рахунки за тарифами із застосуванням вікових коефіцієнтів.

До 2019 року всі заклади ПМД мають підписати договори з НСЗУ.

Докладніше на сайті МОЗ: https://bit.ly/2lpCMVi

Сайт Міністерства охорони здоров'я

Переглядів 3614