Версія для друку
Середа, 16 травня 2018 16:52

Про узгодження механізмів співпраці між ЦРБ і книгозбірнями ОТГ говорили із бібліотекарями області

Директор Володимир-Волинської районної центральної бібліотечної системи Людмила Сулік учора, 16 травня 2018 року, взяла участь у обласному навчальному семінарі-практикумі директорів районних (міських) централізованих бібліотечних систем на тему «Участь бібліотек у реалізації ініціатив у сфері культури», який відбувся у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Основний акцент організатори заходу зробили на питанні  функціонування бібліотек в об’єднаних територіальних громадах.

Відтак, директор Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки  Людмила Стасюк наголосила на необхідності побудови оптимальної системи бібліотек та співпраці із громадами:

- Книгозбірні в об’єднаних територіальних громадах мають стати частиною національної бібліотечної системи.

Своєю чергою, Оксана Уран, радник із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування,  відстоює позиції важливості узгодження механізмів співпраці між центральними бібліотеками і книгозбірнями, які перейшли на баланс ОТГ.

- Семінар актуальний і повчальний, - підсумувала свою участь у ньому директор ЦРБ Людмила Сулік. - Адже розглядалось питання узгодження співпраці між центральними бібліотеками і ОТГ, шляхом укладання міжмуніципальних договорів про надання методичних та інших послуг, що для нас є на сьогодні не мало важливим.

Опісля, учасники семінару побували у Княгинівській ОТГ, де поспілкувалися про роль і місце бібліотеки в репрезентації культурного потенціалу громади.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3938

Галерея зображень