Версія для друку
Понеділок, 16 квітня 2018 11:52

Хід проведення весняного призову юнаків Володимирщини на строкову військову службу аналізували на нараді в РДА

Сьогодні, 16 квітня 2018 року, відбулася чергова оперативна нарада, яку очолила голова райдержадміністрації Наталія Василець, за участі керівників управлінь та відділів райдержадміністрації, голів Устилузької міської та сільських рад району, представників Володимир-Волинського міськрайонного     відділу УДСНС України у Волинській області, філії “Володимир-Волинська дорожньо-експлуатаційна    дільниця” ДП “Волинський облавтодор”, Державної екологічної інспекції у Волинській області, державного підприємства “Володимир-Волинське      лісомисливське гоподарство” та військового комісар Володимир-Волинського об’єднаного районного військового комісаріату.

Відтак, першим, відповідно до порядку денного, розглянули питання щодо ходу проведення призову громадян України на строкову військову службу.

Зокрема, військовий комісар Володимир-Волинського ОРВК Руслан Яцій проінформував, що основною проблемою, яка виникає під час оповіщення – це відсутність юнаків за місцем реєстрації, адже більшість з них знаходиться на тимчасових заробітках або закордоном.

- На сьогодні, при плановому завданні призову на строкову військову службу для району та міста – 37 чоловік, готових до відправки до війська – 12, - резюмував Руслан Ярославович.

Та при цьому наголосив, що частина юнаків району, які підлягають призову, мають право на відстрочку. Ще частина не проживає тривалий час на території району, хоч і зареєстровані, а задля того, щоб відсіяти їх зі списків, необхідні усі підтверджуючі документи. А також зазначив, що за ухилення від призову на строкову військову службу призовники притягуються до адміністративної відповідальності.

Беручи до уваги усе сказане військовим комісаром, голова райдержадміністрації Наталія Василець закликала представників місцевого самоврядування плідно попрацювати над оповіщенням юнаків та проведенням інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо строкової служби. Зокрема, акцентувати увагу на тому, що строковики несуть військову службу у частинах постійних місць дислокації і до участі в антитерористичній операції не залучаються.

До слова, 10 квітня 2018 року, в рамках весняної призовної кампанії, у Володимир-Волинському об’єднаному районному військовому комісаріаті в урочистій обстановці відбулася перша відправка призовників до Збройних сил України. Цього дня на строкову військову службу відправлено 8 юнаків із району та міста.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3566