Версія для друку
П'ятниця, 13 квітня 2018 16:20

Майбутнє лісу в наших руках

Із приходом весни у державному підприємстві «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» розпочалася активна лісокультурна кампанія. Як і у попередні роки, у районі відбувається щорічна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», під час якої проводяться масові заходи з посадки лісу.

Відтак, сьогодні, 13 квітня 2018 року, долучилися до посадки дерев  і працівники райдержадміністрації.

Спершу — короткий наочний інструктаж, а далі — до справи! До обіду було заліснено площу в майже 3 га. Висаджено понад 20 тисяч садженців дуба та сосни на території Стенжаричівського лісництва.

- Ми завжди повинні думати не лише про сьогоднішній день, а й про майбутнє, тому уже водинадцяте ми радо відгукуємося на запрошення лісівників та беремо участь у акції, - зазначає голова райдержадміністрації Наталія Василець, яка теж взяла участь у лісопосадці. – Сьогодні ми працюємо задля примноження природного багатства Володимирщини, якими користуватимуться наші діти та онуки. Та й кожному, я гадаю, буде приємно через десяток років повернутися на це ж місце й щиро порадіти з того, що і він доклав сюди частинку своєї праці.

До слова, за одинадцять років тісної співпраці Володимир-Волинського ЛМГ та працівників райдержадміністрації зроблено вагомий внесок у збільшення лісистості України та Володимирщини в цілому. Лісопосадки було створено як на зрубах, так і на землях не придатних для сільськогосподарського користування. За минуле десятиріччя разом з представниками виконавчої влади було засаджено лісових культур на загальній площі 147,2  га, в тому числі створено нових лісів на площах понад 130 га. При цьому було висаджено 1,1 млн. штук сіянців різних деревних порід.

Варто при цьому зазначити, що вирощування лісу є досить складним і трудомістким процесом. Для того, щоб висаджений маленький сіянець перевести в покриту лісом площу потрібно чекати 5-7 років. Протягом цієї п’ятирічки працівниками держлісмисгоспу проводиться  близько 10-ти механізованих доглядів.

Як бачимо, ліс садити непросто, а ще потрібно докласти безліч зусиль, щоб його доглянути, виростити та зберегти.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 4021

Галерея зображень