Версія для друку
Вівторок, 10 квітня 2018 16:13

«100 років милосердя»: на Волині відбудеться Всеукраїнський Місяць Червоного Хреста

18 квітня 2018 року виповнюється 100 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України – найвпливовішої та найбільшої за чисельністю в країні громадської організації, основним завданням якої є захист життя людей, попередження та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі збройних сил і органам охорони здоров’я, сприяння органам державної влади України в гуманітарній сфері тощо.

Тож, аби привернути увагу суспільства до гуманітарної діяльності Товариства Червоного Хреста України та сформувати громадську думку на користь милосердя, видано розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 березня 2018 року № 205 «Про проведення в області Всеукраїнського Місяця Червоного Хреста», який відбудеться на Волині з 1 по 30 квітня поточного року.

Нагадаємо, що основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, якими керується Товариство, забезпечують надання допомоги всім нужденним без дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною, мовною, класовою ознакою чи політичними переконаннями.

Протягом останніх чотирьох років Товариство працює в особливих умовах, що зумовлено анексією Криму та збройним конфліктом на сході країни. Через погіршення соціальної та економічної ситуації, поглиблення гуманітарної кризи в країні перед Товариством постали нові виклики, у зв’язку з чим був розширений спектр діяльності і переглянуті пріоритети у роботі, спрямовані зусилля на зміцнення служби реагування на надзвичайні ситуації, психосоціальної підтримки, удосконалення та підвищення ефективності роботи з надання допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення, внутрішньо переміщеним особам із місць воєнних дій та анексованої території.

Зокрема, протягом 2014-2017 років Товариство надало допомогу 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 505 мільйонів гривень і медичним закладам – на 86 мільйонів гривень.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3537