Версія для друку
Середа, 04 квітня 2018 11:58

З 1 квітня здійснено автоматичний перерахунок пенсій

Абзацами 1-3 частини 4 статті 42 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі-Закон №1058) передбачено здійснення перерахунків пенсій з урахуванням страхового стажу чи страхового стажу та заробітку за періоди страхового стажу, у разі якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати та набула не менше як 24 місяці страхового стажу та з урахуванням лише страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, у разі якщо минуло не менше ніж два роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Згідно зі змінами, внесеними Законом України від 03.10.2017 № 2148-VІІІ „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” до частини 4 статті 42 Закону № 1058, органи Пенсійного фонду України щороку з 1 квітня без звернення особи здійснюватимуть перерахунки пенсій  тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на перерахунок від стажу та зарплати  на найбільш вигідних умовах, з урахуванням лише страхового стажу чи страхового стажу та заробітної плати.

По місту та району перераховано з 1 квітня поточного року пенсій 3408 пенсіонерам. Збільшення розмірів пенсій проведено 2032 пенсіонерам або 59,6 відсотка від перерахованих.

Середній розмір підвищення по управлінню склав 28 грн.50 коп., а додаткова потреба в коштах на виплату  підвищення у квітні становить 58212 гривень.

Окрім  цього, повідомляємо, що виплата пенсій у квітні буде проводитись згідно графіка виплати.

Начальник Володимир-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  Лариса Величко

Переглядів 4042