Версія для друку
Вівторок, 03 квітня 2018 16:18

У районі відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня

Сьогодні, 3 квітня 2018 року, у відділі освіти, молоді та спорту райдержадміністрації відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня, атестація педагогічних працівників на підтвердження раніше присвоєної та присвоєння кваліфікаційної категорії "спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії", підтвердження раніше присвоєного та присвоєння звання "старший учитель", "вчитель-методист". Усього - 22 педагогічних працівники.

До слова, чергова атестація педагогічних працівників здійснюється один раз на п’ять років. Її умовою є обов’язкове проходження не рідше одного разу на п’ять років підвищення кваліфікації на засадах вільного вибору форм навчання, програм і навчальних закладів.

У роботі засідання взяли участь: начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун, заступник голови районної ради Алла Мельник, голова міськрайонної  профспілкової організації працівників освіти Ольга Войтович, представники об’єднаних громад: Ірина Лошенюк (Зарічанська сільська рада), Олена Гус (Зимнівська сільська рада), директор методичного кабінету Людмила Страхорчук та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Степанюк.

Під час атестації директори загальноосвітніх навчальних закладів, завідувачі ДНЗ представили педагогічних працівників, що атестувалися. Основну увагу звернено на такі результати роботи: кількість призерів ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсів, спортивних змагань; підготовлені методичні розробки, посібники; рівень навчальних досягнень учнів з базових дисциплін у порівнянні з минулим навчальним роком, результат участі у зовнішньому незалежному оцінюванні; участь у районних та обласних семінарах, територіальних та районних методичних об’єднаннях.

- Атестація педагогічних працівників – це не лише визначення їхньої відповідності займаній посаді, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи їм встановлюються категорія та відповідний посадовий оклад (ставка заробітної плати) у межах схеми посадових окладів. Атестація спрямована на підвищення професіоналізму, майстерності вчителя та покликана стимулювати його ріст, -  прокоментувала захід начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 3661