Версія для друку
Середа, 28 березня 2018 16:10

Про позитив нового Державного стандарту початкової загальної освіти педагоги району дізнавалися на Камінь-Каширщині

Учора, 27 березня 2018 року, директори закладів загальної середньої освіти, що знаходяться у підпорядкуванні  відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, а також Зарічанської, Оваднівської та Устилузької об’єднаних територіальних громад району на чолі із начальником відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксангою Бігун із робочим візитом побували у  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  с. Раків Ліс Камінь-Каширського району, яка, в рамках апробації проекту нового Державного стандарту початкової загальної освіти, є пілотною.

У ході методичного діалогу "2018/2019 – перший навчальний рік із впровадженням нового Стандарту загальної початкової освіти. Що повинен про це знати керівіник?" учасники ознайомилися з матеріальним та технічним  забезпеченням експериментальних класних кімнат, розташуванням парт, навчальних зон, які уже із нового навчального року повинні бути у кожному 1 класі, поспілкуватися з  вчителями експериментальних класів Ніною Борисівною Харчик та Тамарою Адамівною Рудчик.

 Зокрема, наші педагоги  взяли участь в майстер-класі "Ранкові зустрічі", який провела  Надія Борисівна.

Класовод поділилася досвідом роботи в своєму класі. Ознайомила з модельними програмами занять, якими забезпечені усі учителі експериментальних закладів. За її словами, нова українська школа — це не сидимо і не дивимося весь час на екран чи на дошку, а постійно співпрацюємо у команді.

З особливостями організації освітнього процесу за новим Стандартом ознайомила заступник директора з навчально-виховної роботи Борсук Валентина Мойсеївна яка зазначила, що на відміну від традиційної школи, де потрібно «напхати знаннями», філософія Нової української школи абсолютно інша. Дітям дається можливість більш творчо до усього підходити, розвиватися і застосовувати знання на практиці.

Керівники навчальних закладів мали змогу поставити запитання, що їх хвилювали та отримати  цінні поради, щодо організації освітнього процесу та необхідного наповнення класних кімнат до яких є також свої вимоги.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 3746