Версія для друку
Середа, 14 березня 2018 16:47

На Володимирщині відзначили День українського добровольця

Сьогодні, 14 березня 2018 року, вдруге за роки української незалежності наша країна відзначає День українського добровольця. Це свято встановлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності держави, посилення суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань, які беруть активну участь у визвольній боротьбі українського народу на східних рубежах країни.

Передісторією цього дня стали події у березні 2014 року, коли з лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії України.

Саме добровольці прийняли на себе перший удар російської навали і з гарячим серцем та безстрашною душею стали на захист України, підставивши своє сильне плече українській армії в найгарячіших точках фронту.

Відтак, ряд заходів, з нагоди відзначення цієї дати відбулося й у Володимир-Волинському районі. Зокрема, масштабно відзначили це свято учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. с. Хобултова: школярі 1-4 класів переглянули фотовиставку «Наші земляки – учасники АТО», класовод 4 класу провела зі своїми учнями виховну годину «Не вмирає душа наша, не вмирає воля», у 5-6 класах відбувся урок мужності «Не здолати Україну!», семи- та восьмикласники відвідали тематичний урок «Тому роду нема переводу, де брати милують згоду», старшокласники ж зустрілися із учасниками АТО – місцевими жителями, а також представили шкільному загалу літературно-музичну композицію «Обніміться ж, брати мої. Молю вас, благаю».

Також усі охочі взяли участь у конкурсі малюнка «Україна понад усе».

Власну стінівку «14 березня – День добровольця» підготували й школярі загальноосвітньої школи І-ІІ ст. с. Микуличі. А також класоводи з учнями 3-4 класів провели акцію «Допоможи пораненому солдату в рамках загальношкільного проекту «Добротою себе перевір». Школярі зібрали 3 кг пластикових кришечок для виготовлення протезів пораненим бійцям АТО і передали у військову частину А 1008.

А учні 1 і 2 класів організували і подарували святковий міні-концерт до Дня добровольця учаснику антитерористичної операції, старшому сержанту поліції, Роману Ткачуку.

Школярики висловили щиру вдячність воїну за відданість своїй Батьківщині, бажання захистити та зберегти нашу землю від загарбників. І на згадку підготували подарунки, зроблені власними руками, заспівали пісеньки та прочитали низку поезій про Україну і про захисників нашої держави. Натомість, Роман Сергійович розповів маленьким школярам про важливість бути патріотом і побажав жити всім під мирним небом.

У центральній же районній книгозбірні, з нагоди вшанування подвигу українських добровольців, організовано книжково-ілюстративну виставку «Український доброволець – символ патріотизму». Із матеріалами якої можна ознайомитися протягом усього тижня.

Саме долучаючись до таких заходів,  підростаюче покоління має можливість відчути і почути дух свобідної волі добровольців, адже патріотизм не народжується в душі людини, він виховується в родині, в школі, в середовищі, де бережуть духовні цінності, де вчать героїзму і патріотизму на прикладі.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Переглядів 3796

Галерея зображень