Версія для друку
Вівторок, 06 березня 2018 16:29

Про зміни у порядку бронювання військовозобов'язаних говорили під час наради у райдержадміністрації

Про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію говорили сьогодні, 6 березня 2018 року, під час наради з секретарями, діловодами та відповідальними за ведення військового обліку в Устилузькій міській та сільських радах району і на підприємствах.

Відтак, начальник відділу ведення діловодства апарату райдержадміністрації Юлія Скіц ознайомила присутніх із Постановою Кабміну України від 19.10.2016 р. № 736 «Про затвердження Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію».

- Ця Типова інструкція унормовує процеси роботи суб'єктів з документами, що містять службову інформацію, яким, відповідно до законодавства, присвоюється гриф "Для службового користування", - зазначила Юлія Анатоліївна. – Саме тут окреслено основні засади ведення діловодства під час обробки службової інформації.

У ході розмови обговорили й нові вимоги, які передбачені законодавством щодо оформлення та реєстрації документів з грифом «Для службового користування», охорону службової інформації та визначення осіб, відповідальних за забезпечення правильного ведення обліку, зберігання та використання паперів із відповідними грифами.

Про приймання на облік мобілізаційних завдань від колишніх сільських рад до створених громад та визначення їх зберігання проінформував членів наради старший інспектор відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Микола Гаврилюк:

- Оскільки, мобілізаційні завдання вручені кожній сільській раді, то при їх об’єднані вони мають бути передані в ОТГ на зберігання та виконання.

Начальник відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрій Ліщук закцентував увагу присутніх на виконанні Постанови Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 року № 12 «Про внесення змін до порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час». Зокрема, нагадав, що щорічну звітність з питань бронювання військовозобов’язаних начальники ВОС мають подавати відповідно до розданих нових форм.

- Звіти по обліку та бронюванню військовозобов’язаних повинні подаватися не лише у Володимир-Волинський об’єднаний районний військовий комісаріат, а й у райдержадміністрацію, - наголосив Юрій Іванович.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності аппарату райдержадміністрації

Переглядів 15225