Версія для друку
Понеділок, 05 березня 2018 15:10

Голова облдержадміністрації доручив посилити контроль за дотриманням Правил дорожнього руху

В області й надалі фіксують велику кількість дорожньо-транспортних пригод. Тож сьогодні, 5 березня 2018 року, під час оперативної наради, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до національної поліції, місцевих органів влади з проханням активно вести роз’яснювальну роботу щодо дотримання Правил дорожнього руху.

Кожен водій, учасник дорожнього руху, повинен усвідомлювати власну відповідальність. Окремо Володимир Петрович акцентував на необхідності посилити контроль за дотриманням Правил дорожнього руху. Зокрема, голова облдержадміністрації звернувся до органів влади,  патрульної служби, – усіх, хто має відношення до забезпечення порядку на дорогах.

– Я вкотре хочу звернути вашу увагу на цій проблемі. Жодна влада, адміністративні засоби не можуть сьогодні впливати на свідомість тих людей, які з величезною швидкістю рухаються нашими дорогами, – зауважив голова облдержадміністрації.

Тож стосовно дотримання Правил дорожнього руху та персональної відповідальності, профільні органи проводитимуть низку роз’яснювальних заходів. Адже, як підкреслив Володимир Гунчик: за кожним таким випадком стоїть людське життя.

Не менш болючою залишається проблема перевезення пільгових категорій громадян, зокрема, учасників антитерористичної операції на Сході країни. На Волині уже була низка прецедентів, коли водії громадського транспорту відмовляли у наданні послуг військовослужбовцям, або ж членам родин загиблих.

Володимир Петрович переконаний, що відтепер, профільні служби повинні не лише перевіряти технічні характеристики транспорту та наявність необхідних документів, а й здатність водія, виконувати функції перевізника, постійно спілкуючись із людьми.

Відтак, Володимир Гунчик звернувся до керівництва міста Луцька, з проханням врегулювати ситуацію, що днями склалася на маршруті №3, коли водій відмовив у безоплатному проїзді учаснику АТО, порвавши його посвідчення. Окрім того, доручив проаналізувати та дати оцінку ситуації, що склалася на маршруті «Луцьк-Рівне».

– Я вимагаю, аби ми постійно реагували на такі речі. І не лише стосовно воїнів АТО. Це може бути і старенька бабуся, і людина з проблемами здоров’я, школяр. Здається, що наші перевізники починають втрачати совість, – звернувся до присутніх голова облдержадміністрації.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3478