Версія для друку
Понеділок, 19 лютого 2018 16:39

Про розвиток Волині говорили на рівні міністерств

У столичних відомствах завершується узгодження усіх реєстрів, пов’язаних із ремонтом і відновленням волинських доріг у 2018 році. Однак, індикативні показники, за якими й нараховуватимуть кошти на покращення дорожньої інфраструктури краю, досі не доведені. Про це повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, сьогодні, 19 лютого 2018 року, під час опертивної наради.

Питання індикативів і досі залишається відкритим, тож минулого тижня, під час робочого відрядження, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області обговорив проблему із Віце-прем’єр-міністром України Володимиром Кістіном, заступниками керівника Укравтодору та міністра фінансів. Поінформують і Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, адже відсутність доведених показників блокує підготовку та проведення тендерних процедур для початку робіт у рамках митного експерименту. Тож нині, роботи на таких об’єктах, як дорога Луцьк-Володимир-Волинський, Старовойтове-Адамчуки,  де тендерні процедури уже відбулися та проведені попередні роботи, дорожні служби можуть продовжити, використовуючи лише минулорічні залишки – 199 млн грн.

Не менш важливим залишається питання кошторисної заробітної плати, фактично основи для підготовки та проведення тендерних закупівель, яка нині визначається Укравтодором. Голова облдержадміністрації своєю чергою запропонував, аби заробітну плату для будівнивельників різних підрядних компаній визначали місцеві структури влади. Та відразу пояснив: таким чином хочуть досягти балансу заробітної плати між середніми та великими компаніями. Тож, аби не робити диференціації, внесли пропозиції для балансу середньої заробітної плати серед невеликих компаній. Наразі, пропозиція на розгляді у керівництва Укравтодору.

– Кошторисну заробітну плату пропонуємо ділити на дві частини: ту, яка входитиме до собівартості продукції і повністю влаштовуватиме маленькі компанії. А частину кошторисної заробітної плати  потрібно спрямувати на розвиток самої компанії: підготовку спеціалістів, формування відповідного технічного парку, – резюмував Володимир Гунчик.

Продовжуючи інфраструктурну тему, голова облдержадміністрації повідомив, що обговорили і деталі реалізації україно-польського проекту – ремонту дороги Устилуг-Володимир-Волинський. Володимир Гунчик отримав підтвердження попередніх рішень від Укравтодору та Кабінету Міністрів України. Наразі, справа лише за узгодженням процедури фінансування.

У контексті ремонту і відновлення доріг не менш важливо говорити і про збереження дорожнього полотна. Однак, Володимир Петрович поінформував профільних міністрів, щодо загрози руйнування відремонтованих шляхів унаслідок перевантаження великогабаритного транспроту. Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області ацентував на потребі завершити докомплектацію структури та штатних розписів волинської транспортної інспекції.

Позатим, Володимир Гунчик повідомив, що цього тижня облдержадміністрація передасть до обласної ради перелік місцевих доріг, які планують ремонтувати цьогоріч за кошти обласного та місцевого бюджетів.

– Я поінформував керівництво Кабінету Міністрів, що фінансування ремонту доріг на території Волинської області відбуватиметься із п’яти джерел: Державного бюджету, Державного Дорожнього фонду, митного експерименту, обласного та місцевого бюджетів та коштів, у рамках грантових проектів. Усі пропозиції облдержадміністрації підтримані. Ми завершуємо процедуру з індикативними показниками та формування реєстрів, – повідомив присутнім Володимир Петрович.

У контексті розвитку краю, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вкотре звернувся і до голів сільських, селищних рад, закликавши активізувати роботу зі створення об’єднаних територіальних громад. Тим паче, що держава, в особі Кабінету Міністрів України, розглядає перспективу формування трирічного бюджету країни. Тож повинна чітко розуміти та спланувати розподіл видатків, у тому числі, й на соціально-економічний розвиток регіонів, маючи чітку стратегію розвитку.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3703