Версія для друку
Понеділок, 19 лютого 2018 12:30

До ЦНАПу райдержадміністрації у 2017 році надійшло понад 12 тисяч звернень

У серпні 2013 року розпорядженням голови райдержадміністрації № 271 створено центр надання адміністративних послуг Володимир-Волинської райдержадміністрації. У квітні 2017 року міська рада та районна державна адміністрація, за підтримки проекту Європейського Союзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», узгодили питання створення сучасного інтегрованого офісу ЦНАП у одному приміщені. Для цього виділено 15000,00 грн з районного бюджету та  1 млн. 250 тис. грн - грантових коштів. Про це стало відомо під час оперетивної наради у голови райдержадміністрації, що відбулася сьогодні, 19 січня 2018 року.

Розпорядженням голови райдержадміністрації № 31  від 26 січня 2017 року  затверджено перелік адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг . Він налічує 56 видів послуг:

- райдержадміністрації   -38 послуги. (68%):

  1. Управління соціального захисту населення- 10,
  2. Відділ містобудування, архітектури та житлово комунального господарства – 6.
  3. Сектор реєстрації -21 послуги надаються на платній основі.
  4. Служба у справах дітей-1.

 - територіальних представництв центральних органів -18 послуг. (32%).

    1.Міськрайонне управління Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі та місті Володимир-Волинський -17,

  1. Вол.-Волинський відділ Державної міграційної служби -1.

На кожну адміністративну послугу суб’єктами надання розроблені  інформаційні та технологічні картки.

На офіційному веб-сайті Володимир-Волинської райдержадміністрації та на порталі адміністративних послуг Волині створено сторінки   «Центр надання адміністративних послуг Володимир-Волинської райдержадміністрації», на яких можна ознайомитись з інформацією щодо роботи Центру.

І, як зазначила начальник центр надання адміністративних послуг Володимир-Волинської райдержадміністрації Галина Василенко, райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування,  здійснюються заходи щодо реалізації державної політики у сфері надання адміністративних послуг в частині їх оптимізації, розширення повноважень органів місцевого самоврядування, оперативного вирішення актуальних питань в цій сфері.

- На сьогодні з центром співпрацюють  3 суб’єкти надання адміністративних послуг, а саме: Володимир-Волинська райдержадміністрація, Міськрайонне управління Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі та місті Володимир-Волинський,  Володимир-Волинським районним відділом Державної міграційної служби України у Волинській  області, - проінформувала у ході розмови Галина Костянтинівна. - За звітний період 2017 року до Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації  надійшло  12471  звернень. За  консультацією  ж у 2017 році звернулось 19177 суб’єктів, які надаються не лише при особистому звернені громадян, а й за допомогою телефонного зв’язку.

  Як показала практика, велика кількість звернень суб’єктів у ЦНАПі припадає на реєстрацію речових прав на нерухоме майно та  витяги з Державного земельного кадастру, а також державна реєстрація земельної ділянки й  отримання витягу про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки.

З метою недопущення порушення строків розгляду та видачі документів, а також здійснення контролю над процедурою розгляду пакету документів, спрощення процедур у сфері надання адміністративних послуг у Центрі  з  березня 2014 року запроваджена система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними «АСКОД».

- З моменту запровадження електронного документообігу, який унеможливлює закриття прострочених звернень, не зафіксовано жодного порушення щодо  строків розгляду, та видачі результатів адміністративних послуг, - з приємністю зазначила начальник ЦНАПу. - Перевага в наданні адміністративних послуг полягає в тому, що послуги надаються прозоро, відсутній контакт суб’єкта звернення з чиновником. Документи приймаються за описом, відповідні рішення можливо отримати в чітко зазначений день, передбачений  законодавством. Саме адміністратор, а не заявник,  контролює терміни виконання послуги працівниками управлінь чи відділів. Фахівець Центру, за необхідності, за допомогою телефонного зв’язку  повідомляє суб’єкта звернення про прийняття рішення.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Переглядів 3707