Версія для друку
Понеділок, 12 лютого 2018 15:17

Нарада у голови облдержадміністрації з розгляду бюджетних питань

12 лютого 2018 року голова райдержадміністрації Наталія Василець взяла участь у нараді при голові облдержадміністрації Гунчику В.П. у режимі відеоселектору. На нараді були розглянуті бюдженті питання на 2018 рік.

Володимир Петрович проінформував присутніх про роботу у дорожній галузі. Зокрема зазначив, що облдержадміністрація надала перелік доріг, які планують відремонтувати у 2018 році за кошти митного експерименту. Проте на даний момент триває процес узгодження та збалансування коштів. 

Очільник області окреслив головне завдання – ремонт дороги Луцьк – Ковель.

Саме з митних коштів ми розраховуємо розпочати ремонт цієї дороги, аби завершити її вже у наступному році. Спільно працюймо над тим, аби якнайшвидше отримати індикативні показники, – проінформував присутніх Володимир Гунчик.

У контексті «дорожнього» питання, голова облдержадміністрації доручив департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації систематизувати пропозиції депутатів обласної ради, органів місцевого самворядування, починаючи з 1 січня 2018 року, додавши їх у пакет пропозицій облдержадміністрації, які планують реалізувати за кошти перехідних залишків 2017-го року.

Очільник області повідомив, що кошти хочуть розділити на наступні напрямки: на дороги, 20 млн грн – до обласного фонду регіонального розвитку, 24 млн грн – на соціальні програми.

Володимир Гунчик повідомив, що першою пропозицією облдержадміністрації є компенсаціч за перевезення пільгових категорій населення, членів родин загиблих під час виконання завдань у зоні АТО. Відповідні структурні підрозділи облдержадміністрації працюють над таким переліком, відповідно до якого в обласну раду будуть надані пропозиції про щодо виділення коштів.

Кошти соціальних програм будуть спрямовані на фінансування обласних комунальних закладів охорони здоров’я, а саме на тубдиспансер, психіатричну та інфекційну лікарні.

Також важливим залишається утворення об’єднаних територіальних громад. За добровільним принципом їх створення планують завершити у 2018 році. Володимир Петрович звернувся до органів місцевого самоврядування, сільських, селищних голів, аби ті активізували роботу та не зволікали із об’єднанням територій. 

Кабінет Міністрів України розпочинає вивчати питання реорганізації структури виконавчих гілок влади у тих районах, які повністю покриті територіальними громадами, на предмет повної передачі делегованих функцій ОТГ, залишаючи за райдержадміністраціями лише функції префектури.

Володимир Гунчик підкреслив, що для цього необхідно залучати управління юстиції та інші служби для створення перехідного процесу передачі повноважень органам місцевого самворядування у частині ОТГ без втрати кадрового потенціалу

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся до голів об’єднаних громад, аби вони залучали для роботи кваліфікованих фахівців, адже період передачі відповідних повноважень та початок роботи ОТГ вимагає у її працівників фахових знань та прийняття законних рішень. Також Володимир Петрович зазначив, що для цього необхідно організовувати підвищення рівня професійної компетентності працівників ОТГ на рівні області, а також на районному рівні.

Сстаном на 1 січня 2018 року в місцевий бюджет Володимир-Волинського району надійшло власних та закріплених доходів по загальному фонду в сумі  34188,1 тис. гривень, що становить 112,9 відсотка до бюджетного призначення на січень-грудень 2017 року, в цілому за доходами забезпечено виконання по усіх місцевих бюджетах. В порівнянні з 2016 роком власних доходів надійшло більше на 11297,6 тис. гривень  або 149,4 відсотка. Податку та збору на доходи фізичних осіб з планового призначення на звітний період 17226,2 тис.грн. надійшло 19613,8 тис.грн., що становить 113,8 відсотків.

Земельного податку з юридичних осіб поступило на суму 3509,0 тис. грн (найбільші суми поступлень по Білинській с/раді - 1624,3 тис.грн та Оваднівській с/р - 1529,2 тис.грн). Перевиконання плану по земельному податку з юридичних осіб становить 146,3 тис.грн., що становить 104,3 відсотка до призначень на 2017 рік. Орендної плати з юридичних осіб поступило в сумі  3093,2 тис. грн., що становить 110  відсотків  до планових показників звітного періоду. Доходи по земельному податку з фізичних осіб виконані на 105,2 відсотка, з планових 570,5 тис.грн поступило 600,5 тис.грн. Орендної плати  з фізичних осіб надійшло на 59,4 тис.грн більше ніж заплановано, що становить 119,3 відсотка від планових показників звітного періоду. Загальна сума плати за землю становить 7569,8 тис.гривень.

Акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) надійшло на суму 260 тис. грн. та акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – 998 тис. гривень. Це поступлення в бюджет Оваднівської сільської ради. Акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшло в сумі 450,2 тис. гривень з бюджетних призначень на звітний період 478,2 тис. грн., рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів надійшло 209,7 тис. грн., що становить 140,6 відсотків від плану на звітний період.

По єдиному податку виконання планових бюджетних призначень становить 119,1 відсоток, фактично поступило 4176,9 тис. гривень, в тому числі: єдиний податок з юридичних осіб становить 39,8 тис. гривень (79,3 %), єдиного податку з фізичних осіб надійшло 1563,1 тис. гривень (124,1 %).

Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогоподарського товаровиробництва за попередній податковий рік дорівнює або перевищує 75 відсотків становить 2573,9 тис. гривень (117,1 %). Надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що у комунальній власності, становлять 14,4 тис. гривень, що становить 105,3 відсотка до бюджетного призначення.

Державного мита надійшло 40,8 тис. гривень що становить 113,9 відсотка до бюджетних призначень на 2017 рік. Плати за надання адміністративних послуг з запланованих на звітний період 292,6 тис. грн. надійшло 309,7 тис.грн.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 3751