Версія для друку
Вівторок, 06 лютого 2018 14:58

Військовий обов’язок кличе найкращих

Ніхто не дав відповіді на питання: патріотами народжуються чи стають? Та це, напевно, не так і важливо. Головне те, що вони є: сповнені прагнень і сил, свідомі й відповідальні. Саме вони становлять основу 14 окремої механізованої бригади й сучасного українського війська, без якого не можлива наша державність.

Кожен із вас може стати частиною 14 ОМБр, коли укладе кантракт на проходження військової служби за контрактом.

Основною перевагою контрактної служби є те, що людина свідомо робить свій внесок в захист Вітчизни, бачить перспективу кар’єрного росту в армії. 

Сьогодні військовослужбовці за контрактом  добре мотивовані: створена і постійно вдосконалюється гнучка система їх соціального захисту. Зокрема, такі громадяни, отримують стабільне грошове забезпечення,  розмір якого залежить від посади та вислуги років, забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, пільговим відпочинком разом з членами сім’ї в санаторіях Міністерства оборони України, безкоштовним харчуванням, мають право навчатися у вищих військових навчальних закладах.

Із лютого 2015 року у Володимир-Волинському районі розпочала свою дію Програма матеріально-технічного забезпечення військових частин, до яких мобілізовано жителів Володимир-Волинського району, у березні 2017 року рішенням сесії районної ради від 17.03.2017 року №9/12 затверджено Програму матеріально-технічного забезпечення військових частин А1008, А4308, Володимир-Волинського ОРВК, організації територіальної оборони та заходів мобілізаційної підготовки і мобілізації в районі, надання одноразової грошової допомоги жителям Володимир-Волинського району, які заключили контракт до ЗСУ на 2017-2020 роки, відповідно до яких виплачується одноразова грошова допомога при укладанні контракту на службу в Збройних силах України. Таку допомогу протягом 2015-2017 років отримав 71 військовослужбовець: 14 осіб із Устилузької об’єднаної територіальної громади на загальну суму 28 тис. грн, 11 громадян із Зимнівської ОТГ – на суму 28 тис. грн та 46 – із району - 138 тис. грн.

Інформативно:

Основні позитивні аспекти в отриманні грошового забезпечення:

- збільшення з початку 2016 року мінімального грошового забезпечення військовослужбовцям за контрактом у розмірі від 7 тис. грн. – до рівня конкурентного на ринку праці держави;

- підвищення з липня 2016 року грошового забезпечення для бойових командних посад сержантського складу (командир відділення, командир БМ, БМП, танків, гармат, мінометів, головних старшин всіх рівнів та інші) на суму до 800 грн;

- збільшення у 2017 році надбавки за участь в АТО (до 10 тис. грн) військовослужбовцям на першій лінії бойового зіткнення;

- впровадження з березня преміювання особового складу чергових підрозділів ракетних військ і артилерії у розмірі 1300 грн щомісяця;

- впровадження з квітня щомісячно надбавки для основного складу Сил спеціальних операцій близько 2500 грн;

- впровадження з липня щомісячної премії для військовослужбовців за контрактом у ДШВ ЗС України.

Вимоги до кандидатів для проходження військової служби за контрактом: придатність за станом здоров’я до служби у Збройних силах, що встановлюється в ході медичного огляду та професійно-психологічного відбору.

За детальною інформацією звертайтеся особисто у Володимир-Волинський ОРВК чи за контактними телефонами: 063 21 13 150, 063 92 60 660, (03342) 2-07-72.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

 

Переглядів 4003