Версія для друку
Вівторок, 06 лютого 2018 12:44

Розпочато відбір до національної збірної України Ігор Нескорених

Наприкінці жовтня 2018 року в місті Сідней (Австралія) відбудуться Міжнародні Ігри Нескорених – спортивні змагання, які покликані сприяти процесу одужання та інтеграції військовослужбовців і ветеранів АТО з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час або внаслідок виконання службових обов’язків. Тож в Україні розпочато збір анкет для участі у Іграх Нескорених 2018. Цьогоріч п’ятнадцять учасників нашої збірної вдруге братимуть участь у відповідних міжнародних змаганнях.

Слід зазначити, що у 2017 році збірна України вперше дебютувала у міжнародних змаганнях Invictus Games у Торонто з вражаючими результатами – 14 медалей (8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових) серед шести напрямків спорту: пауерліфтинг, плавання, легка атлетика, веслування на тренажері, стрільба з лука та велоспорт на шосе. Знаково, що одним із тріумфаторів був волинянин – Сергій Торчинський.

Зокрема, у 2018 році Україна вдруге змагатиметься на міжнародних змаганнях 20-27 жовтня вже у Сіднеї, Австралія. Події цьогорічних Ігор Нескорених охоплять весь Сідней – від Олімпійського парку до порту Сідней-Харбор. Парк, який повністю оновили до Олімпіади 2000-го року, об’єднує одразу декілька майданчиків та стане центральним місцем проведення Ігор Нескорених 2018 року. Живописний сіднейський порт Сідней-Харбор стане відправною точкою регати, а також прийматиме учасників велосипедних перегонів.

Цього року у Іграх Нескорених приймає участь 18 націй, до країн-учасниць Ігор Нескорених доєдналась Польща. Таким чином, у Іграх приймає участь: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Великобританія, США.

Країни-учасниці Ігор Нескорених 2018 року прийматимуть участь у наступних дисциплінах: стрільба з луку, атлетика, веслування на тренажерах, екстремальне керування від Jaguar Land Rover, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, плавання, баскетбол у візках, регбі у візках.

Відтак, з 1 січня по 25 лютого 2018 року триватиме збір заявок на відкриті спортивні тестування. Реєстрація заявки є обов’язковим для всіх бажаючих стати членом національної збірної у Іграх Нескорених і є доступним за посиланнямhttp://invictusgames.in.ua/become-a-sportsman.

Ціллю спортивних тестувань є надання можливості пораненим ветеранам та військовослужбовцям спробувати різні спортивні дисципліни Ігор Нескорених під наглядом тренерів та лікарі та прийняти рішення щодо участі у Національних Іграх Нескорених.

Зареєструватися на відкриті спортивні тестування та для участі в національних Іграх Нескорених 2018 можуть ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які були поранені, травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій в зоні АТО, або в ході миротворчих операцій за участю України.

А вже 1 червня 2018-го року відбудеться офіційне оголошення складу Національної збірної Ігор Нескорених.

Офіційна сторінка «Ігор Нескорених»: http://invictusgames.in.ua/.

Слідкуйте за новинами «Ігор Нескорених» та підготовкою української збірної у соціальних мережах: Facebook, Twitter, Instsgram,YouTube.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4073