Версія для друку
Вівторок, 30 січня 2018 12:45

Триває робота над переліком місцевих доріг, які ремонтуватимуть у 2018 році

Із 1 січня 2018 року розпочав працювати Державний дорожній фонд. Як результат – дороги місцевого значення передали на баланс обласної державної адміністрації. Тож питання утримання та обслуговування автомобільних доріг області в зимовий період обговорили  під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Зокрема, за словами директора департаменту інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації Івана Мирки, з початку року відбулися значні зміни в сфері дорожнього господарства. Відтак, згідно розпорядження голови ОДА № 619 від 11 грудня 2017 року «Про передачу доріг», на перший квартал 2018 року Службі автомобільних доріг у Волинській області передано і визначено замовником робіт щодо утримання доріг місцевого значення. Окрім того, 4 працівники департаменту із технічного нагляду закріплені за відповідними районами та спільно зі Службою проводиться нагляд за якістю виконаних робіт.

Своєю чергою, начальник служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак розповів, що існуюча мережа автомобільних доріг загального користування Волині складає 1 тис. 795,7 км. Сюди входять 2 дороги міжнародного значення, 2 – національні, 2 – регіональні та 1 тис. 50 км територіальних доріг. Для забезпечення комфортних умов руху в період несприятливих погодних умов в штатному режимі може працювати від 50 до 80 одиниць техніки та механізмів.

– Загалом разом із залишками для потреб на осінньо-зимовий період заготовлено 39 тисяч тон піску, що складає 92 % від потреби та 4 тисячі 820 тон технічної солі – 100%. Що ж стосується паливно-мастильних матеріалів, то залишок дизпалива становить 23 тони, а бензину – 6 тисяч літрів. Цього достатньо для роботи в надзвичайні погодні умови впродовж 3-х днів. Разом із тим, для складування протиожеледних матеріалів приведено в належний стан 4 стаціонарних та 35 тимчасових площадок. Облаштовано 10 тисяч 819 метрів погонних снігозатримуючих щитів. Заготовлено та встановлено 389 комплектів дорожніх знаків «слизька дорога», – наголосив Анатолій Григорович.

До слова, на випадок виникнення надзвичайних погодних умов та надзвичайних ситуацій, для своєчасного реагування та вжиття відповідних заходів, розроблено та затверджено у Волинській обласній державній адміністрації порядок взаємодії ДП «Волинський облавтодор» і всіх структур, які задіяні в обслуговуванні доріг загального користування. Це підрозділи ДСНС, Нацполіції, департаменту інфраструктури та інші

Поруч із тим, головний дорожник області повідомив, що проводиться постійний моніторинг погодних умов як у Волинській області, так і в цілому по Україні щодо напрямку ймовірних циклонів, снігопадів, температури повітря, поривів вітру тощо. Відтак, налагоджено тісну співпрацю із Службою автомобільних доріг сусідніх областей.

Слід зазначити, що в разі ускладнення погодних умов, пов’язаних із сильними снігопадами, що можуть спричинити перемети та затори, Служба автомобільних доріг спільно із управлінням ДСНС у Волинській області визначено 34 місця відстою автотранспорту, де можна розмістити більше 2 тисяч автомобілів. Натомість на базі Луцького райавтодору створено мобільний загін, куди входить 6 одиниць техніки, який в разі необхідності можна передислокувати в будь-який регіон області.

– Ще раз наголошую, ми продовжуємо роботу із органами місцевого самоврядування стосовно плану ремонту та відновлення місцевих і комунальних доріг області. Ця робота триває. Тож подавайте власні пропозиції в обласну державну адміністрацію. Адже формування реєстру доріг, які будуть ремонтувати за рахунок обласного і місцевих бюджетів, продовжується. По завершенню – цей реєстр направимо в обласну раду для прийняття рішення про виділення коштів, – зазначив Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3859