Версія для друку
П'ятниця, 12 січня 2018 09:35

Володимир Гунчик: коли говорить інвестор, влада уважно слухає

Відомо, що «Кромберг енд Шуберт» залишається одним із провідних промислових лідерів області. За представленими фінансовими показниками, обсяг виробництва за 2017 рік сягнув 1 млрд 68,3 млн грн. Окрім того, компанія залишається потужним роботодавцем, адже нині там працює майже 6 тис. осіб, яким забезпечено довіз до безпосереднього місця роботи у радіусі 75-80 км.

Загальний обсяг податків, сплачених підприємством за 2017 рік, склав майже 290 млн грн, а новостворена Боратинська ОТГ отримає цьогоріч до свого бюджету 60% податку на доходи фізичних осіб.

Підприємство успішно працює, тому і влада повинна сприяти у вирішенні проблемних питань, що виникають у процесі. Належний рівень підтримки, стратегія та спільна робота і стали метою нинішньої зустрічі.

– Сьогодні ми зібралися для того, аби вирішити питання, озвучені керівництвом підприємства, які більше стосуються місцевої влади. Обговоривши їх, домовилися: упродовж двох-трьох днів напрацюємо план надання практичної допомоги структур місцевої влади та визначимо терміни їх вирішення, – розповів Володимир Петрович.

Серед основних проблем, які озвучили представники компанії, – облаштування довколишньої інфраструктури: пішохідних переходів, регулювання перехресть, встановлення світлофорів.

Потребують ремонту й окремі дороги, якими доїжджають працівники. Володимир Гунчик звернувся до керівництва компанії, аби ті, у найкоротші терміни, надали свої пропозиції та вказали найбільш проблемні ділянки автошляхів. Їх обіцяють внести до переліку доріг, що ремонтуватимуть цьогоріч.

Великою проблемою для роботи компанії наприкінці 2017-го стали черги на митному пропуску «Ягодин». Як відомо, виготовлену продукцію транспортують наземними автошляхами, а оскільки часовий колапс у бізнесі призводить до значних фінансових збитків, вимушено скористалися повітряними лініями. Володимир Петрович своєю чергою зазначив, що звертатиметься до Кабінету Міністрів України, аби максимально пришвидшити впорядкування черг на кордоні.

Задоволений результатами зустрічі із представниками місцевої влади і фінансовий директор підприємства Олександр Шаваський.

– Ми дуже втішені, що так розпочинається рік, адже фактично вся місцева влада завітала до нас на завод. Обговорено поточні питання, плани, озвучено ряд проблем, які потрібно вирішити. Ми розвиваємося, збільшуємо заробітну плату працівникам і очікуємо від влади, що зовнішня інфраструктура буде дотримана. Було приємно почути від Володимира Петровича, що для цього уже передбачено фінансування, – зазначив пан Олександр.

По завершенню зустрічі керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зазначив, що живе спілкування із бізнесом – необхідність, та й вирішення окремих проблем, які постають перед бізнес-структурами дозволить Волині стати інвестиційно привабливою. Для цього у травні 2018 заплановано провести великий інвестиційний форум для представників європейського бізнесу, які мають свої представництва в Україні, зокрема й на Волині.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4377