Версія для друку
Четвер, 11 січня 2018 15:06

Нарада у голови облдержадміністрації щодо ремонту, обслуговування та утримання доріг місцевого та державного значення

Начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак зазначив, що чимало було зроблено у 2017 році для покращення інфраструктури Волині. Зокрема вдалося завершили ремонт дороги Н-17 Львів-Радехів-Луцьк. Загалом витратили більше 400 млн грн, із яких у 2017 році – 76 млн грн.

Крім того, було розпочато ремонт дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне. На кінець 2017 року вдалося завершити 37 км із 68, на що витратили 511 млн грн. Разом із тим, для завершення робіт у поточному році планують спрямувати ще 241 млн грн, очікуваний обсяг економії – близько 20 млн грн.
На запитання очільника області, як їхали на відремонтованій дорозі, голова райдержадміністрації Наталія Василець відповіла: – Дорога – супер! Можна їхати із заплющеними очима.

Під час ремонту дороги були облаштувані узбіччя, проведено освітлення населених пунктів та пішохідних переходів, відремонтовано зупинки, нанесли розмітку, встановили дорожні знаки тощо. Окрім того, активно ремонтували дороги місцевого значення. Обов’язкова умова – співфінансування із місцевих бюджетів.

– Загалом на ремонт автошляхів області у 2017 році витрачено 1 мільярд 266 мільйонів гривень. В тому числі 315 мільйонів гривень витратили на дороги комунальної форми власності та 951 мільйон гривень – загального користування. Зокрема, останні отримали із чотирьох джерел фінансування, а саме: Державний бюджет, він склав 296 мільйонів гривень, митні кошти – 576 мільйонів гривень, кредитні кошти – 47 мільйонів гривень та понад 40 мільйонів – кошти обласного бюджету та бюджетів нижчих рівнів, – зазначив Анатолій Григорович.

– Чимало вдалося зробити у 2017 році, але ще більше роботи попереду. Вкотре переконуюся, що у 2015 році ми вибрали правильну тактику, розпочавши повний ремонт доріг області в основних напрямках. Тож планую, що вже до 1 липня завершимо дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне та розпочнемо Ковельський напрямок, – анонсував Володимир Петрович.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 3417