Версія для друку
Середа, 10 січня 2018 17:07

Про досягнення освіти району в 2017 році говорили на нараді директорів загальноосвітніх шкіл

УУчасники наради жваво обговорили і проблемні питання сучасної освіти, орієнтовні заходи, що допоможуть втілити позитивні зміни у діяльності освітніх закладів. 
Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун акцентувала увагу на тому, що стартувала реєстрація на пробне ЗНО:
- Реєсрація учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання розпочалась учора, 9 січня 2018 року, і триватиме до 31 січня 2018 року. Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу учасників до пункту тестування та робочого місця. 
Також Оксана Андріївна зазначила, що участь у пробному ЗНО є однією зі складових підготовки до тестування. Завдання, що створюються у формі предметних тестів, відповідатимуть програмам зовнішнього оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, а процедура проведення є наближеною до процедури проведення основного ЗНО. 
До слова, зареєструватись для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. 
Кожен зареєстрований учасник зможе взяти участь у пробному ЗНО з української мови та літератури (24 березня), а також у одному із запропонованих предметів за вибором (31 березня): історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької або французької мов. 
Пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики і хімії, з урахуванням реєстраційних даних учасників, можуть бути перекладені кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами. 
Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною. Вартість одного тестування для одного учасника кожний регіональний центр оцінювання якості освіти визначатиме окремо. Цю інформацію буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. 
Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не використовуються для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.
У ході розмови очільниця освіти краю повідомила і про те, що Міністерсво освіти і науки України готує новий Порядок підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
На завершення робочої зустрічі начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун та заступник голови районної ради Алла Мельник оголосили Подяку голови райдержадміністрації та голови районної ради за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у розвиток освіти і виховання молодого покоління директору Галинівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Валентині Гудик, а також привітали директорів шкіл, очолювані ними педагогічні колективи з новорічними та різдвяними святами, побажали усім нових звершень, веселих свят, родинного затишку й благополуччя.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 4589

Галерея зображень