Версія для друку
П'ятниця, 15 грудня 2017 16:54

Спиртогорілчану галузь Волині будуть розвивати

Сьогодні, 15 грудня 2017 року голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зустрівся із керівництвом державного підприємства «Укрспирт», директором Луцького спиртзаводу Денисом Шмаровим,  аби обговорити роботу підприємства у 2018 році.

Так, виконуючий обов’язки директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко відзначив позитивну роботу луцького підприємства, адже виробництво здійснюється професіоналами на основі високоякісної сировини. Окремо повідомив: волинський спирт увійшов до п’ятірки кращих в Україні.

Під час зустрічі говорили не лише про роботу конкретного підприємства, а й напрацьовували стратегію розвитку галузі в цілому. Так, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області обіцяв усіляко сприяти прибутковості Луцького спиртзаводу, залучаючи аграрний сектор. Адже Волинь уже четвертий рік поспіль має врожайність більше мільйона тонн зернових, а для аграрної області це чимало. Тож сировину можна сміливо залучати для розширення виробництва. До того, перші кроки у цьому напрямку вже зроблено: цьогоріч окремі аграрії регіону розпочали постачання зернових до комбінату .

– Ми дуже зацікавлені у відновленні роботи нашого підприємства, адже в Україні небагато підприємств, які мають такий технологічний цикл, коли спирт переробляють у горілку. Завдання голови адміністрації, найперше, – створення і збереження робочих місць, – повідомив Володимир Петрович.

Окремо голова облдержадміністрації зазначив, що для реалізації спиртогорілчаної продукції, перевагу потрібно надавати власному виробнику, створюючи сприятливі умови для економічного розвитку. Позатим, Володимир Гунчик переконаний: Волинь повинна використовувати і свій експортний потенціал, адже вона найближча до кордону, тому над цим питанням активно працюватимуть у прийдешньому році.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3947