Версія для друку
Середа, 06 грудня 2017 15:07

Святковий концерт та виставка військової техніки: військовослужбовці Володимирщини відзначили своє професійне свято

Сьогодні, 6 грудня 2017 року, святкують професійне свято українські військові. 26 років тому Верховна Рада прийняла Закон України «Про Збройні сили України» і з цього дня почався відлік історії новітнього українського війська.

Різні події українські армія та флот пережили за ці роки, але  нового якісного складу та морального духу Збройні сили України набули у 2014 році з початком бойових дій на Сході країни. Коли прийшов ворог, десятки тисяч українців піднялися на захист Батьківщини. Попри ряд труднощів у боях за Донецький аеропорт, Дебельцеве, Маіруполь, Щастя та інших численних бойових операціях народилася нова українська армія, яка пройшла перевірку на мужність, витривалість, вірність військовій присязі та відданість державі.

Відтак, учора, у районному будинку культури урочисті заходи з нагоди Дня збройних сил України та Міжнародного Дня волонтера, зібрали військовослужбовців, ветеранів Збройних сил та волонтерів.

Зі святом присутніх у залі привітали єпископ Володимир-Волинський та Турійський Матфей, секретар єпархіального управління Володимир-Волинської єпархії Сава та очільник обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

- Дякую вам за проявлені мужність, хоробрість, відповідальність і самовіддачу. Завдяки вам ми сьогодні з гордістю можемо сказати, що маємо власну сильну українську армію, яку підтримує весь народ, - зазначив у вітальному слові Володимир Петрович.

Потому, очільник області вручив ряд Почесних грамот та подяк військовослужбовцям краю.

Відтак, за особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов’язку та з нагоди Дня Збройних Сил України оголошено подяку голови обласної державної адміністрації

Сергію Бурлюку – майорові, начальнику інформаційно-аналітичного відділення командного пункту штабу 

Олександру Долінчуку – старшому солдатові, старшому стрільцю-регулювальнику комендантського взводу

Андрію Дудіку – старшому сержантові, головному сержанту розвідувального взводу розвідувальної роти

Дмитру Замризі – сержантові, помічнику начальника стройової частини

Василю Музурку – солдату запасу, ветеранові антитерористичної операції

Володимиру Матвієнку – молодшому лейтенантові, помічнику командира - начальнику служби охорони державної таємниці військової частини А2892, м. Володимир-Волинський

Сергію Фугілю – прапорщикові, начальнику апаратної вузла зв’язку військової частини А2042, м. Ковель

Антону Нестеренку – підполковникові, військовому комісару Турійського районного військового комісаріату.

Також цього дня на площі Героїв усі охочі змогли подивитися виставкау військових автомобілів та зброї. А вправні кухарі 14 ОМБр пригощали перехожих смачними стравами солдатської кухні.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Переглядів 4187