Версія для друку
Четвер, 23 листопада 2017 12:44

Володимир Гунчик зустрівся з учасниками Революції Гідності

У дні відзначення в Україні четвертої річниці Революції Гідності, голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зустрівся з тими, хто нещодавно творив нову історію, відстоюючи незалежне майбутнє своєї країни.

На зустріч із керівником найвищої виконавчої гілки влади в області прийшло близько двох десятків героїв, які представляли різні населені пункти та мали спільні інтереси і переживання.

Аби надати кваліфіковану допомогу у розрізі того чи іншого профілю діяльності, до обговорення запросили представників соціальних служб, правоохоронних структур, фахівців обласного Держгеокадастру.
Серед основних питань, які цікавили громадян: отримання пільг на житло, користування транспортом, підтвердження статусу «майданівця», вирішення інфраструктурних проблем та ряд іншого.

Нагадаємо, що днями, Президент України Петро Порошенко підписав зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», за якими учасники Революції Гідності, так само як і військовослужбовці у зоні антитерористичної операції, матимуть право на ряд статей державної підтримки.

Одним із наболілих залишається питання виділення земельних ділянок, на які уже можуть претендувати і учасники Майдану. Однак, не усі органи місцевого самоврядування погоджуються співпрацювати і у користуванні земельним ресурсом відмовляють.

Голова облдержадміністрації своєю чергою підтверджує, що такі випадки – непоодинокі й потребують негайно втручання правоохоронних структур, тому порадив присутнім у залі написати офіційне звернення щодо посадових зловживань окремих органів місцевого самоврядування.

– Сьогодні дійсно, на місцях, у окремих сільських селищних радах ігнорують заяви учасників антитерористичної операції, стверджуючи, що земельних ділянок немає. Ми звертаємося до прокуратури, Держгеокадастру і просимо надати відповідну інформацію. І якщо виявляється, що вільні землі таки є – починає працювати прокуратура, – резюмував Володимир Гунчик.

Так, у найкоротші терміни сформують реєстр учасників Майдану, які виявили бажання отримати земельну ділянку. Кожен запит розглядатимуть окремо. І якщо не вдасться знайти вільну землю у зазначених заявниками населених пунктах, шукатимуть альтернативу у радіусі наближених територій.

Запитували й про те, чи буде діяти у межах області окрема програма для учасників Революції Гідності, на що отримали відповідь: програму, яка нині розрахована для учасників АТО доповнять необхідними пільгами і для учасників подій на Майдані.

Поряд із земельним питанням, радилися як поліпшити житлові умови громадян. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зазначив, що умови надання житла або ж створення сприятливих умов кредитування повинні надавати у рівних умовах як учасникам АТО, так і майданцівцям.

– Ті учасники Революції Гідності, які нині потребують поліпшення житлових умов, повинні надати зведений реєстр. Ми дивимося чи потрапляють вони під дію Закону і даємо відповідні рекомендації. Окрім того, ми включимо у всі регіональні програми на 2018 рік учасників Майдану так само, як і включаємо учасників АТО, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Допомогти присутнім в одержані необхідної консультативної допомоги та спільно напрацювати подальший план дій, аби соціальні послуги стали більш доступними зголосилася і директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод зазначивши, що уже не перший рік  працюють із соціальними картками, у яких зводять інформацію щодо основних потреб учасників АТО, відтепер працюватиму за таким принципом і з учасниками Революції Гідності.

Загалом, зустріч відбулася у форматі живого, а головне конструктивного діалогу, а Володимир Гунчик повідомив, що незадовго зберуться іще раз, аби представити напрацювання профільних структур щодо нинішніх питань.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4147