Версія для друку
Вівторок, 14 листопада 2017 16:49

Підводні камені каналізування Шацьких озер

Каналізування району Шацьких озер – питання надважливе для поліпшення екологічної ситуації краю. Зокрема, представники виконавчої гілки влади в області зробили все можливе, аби реалізувати задумане. Однак, цього року місцеві жителі залишилися без каналізації. Про це та багато іншого говорили сьогодні, 14 листопада 2017 року, під час наради з питань соціально-економічного розвитку області, що відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука.

Так, за словами начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитра Новохатського, на будівництво мереж та споруд навколо господарсько-побутової каналізації в селі Світязь Шацького району з Державного фонду охорони навколишнього природного середвища виділено 4 млн 486 тис. 464 грн. Відтак, вже 6 листопада поточного року Світязька сільська рада повторно провела тендер на будівництво, загальна вартість робіт 4 млн 690 тис. грн. Однак тендерний комітет відхилив наявні пропозиції, тому торги не відбулися. Офіційна причина – тендерні пропозиції не відповідають умовам тендерної документації.

– Дослівна інформація сільського голови: пропозиція переможця аукціону визначених торгів товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна корпорація «Інтерсіті» не відповідає технічному завданню тендерної документації в частині відсутності всіх передбачених компонентів на виконання робіт будівництва мереж та споруд господарсько-побутової каналізації села Світязь, а саме відсутня хімічна стійка епоксидна клейова композиція Ceresit в кількості 27 кілограм. Фактично, можна констатувати, що кошти не освоять – часу для проведення робіт немає, – зауважив Дмитро Володимирович.

– Сільська рада отримала із Державного бюджету майже 5 мільйонів гривень та ще й на каналізування та інфраструктура. Будь-який орган місцевого самоврядування тільки мріяти про таке міг би. А тут нема бажання та можливості належним чином попрацювати із підрядниками та підготувати тендерну документацію… Розумію, якби це було вперше, а так… Дивна історія. Можливо треба провести розслідування, чому так трапилося. Однозначно причини потрібно знати, аби не повторити помилки в майбутньому. Поруч Шацька об’єднана громада, яка активно працює. Переконаний, якби Світязька сільська рада увійшла до ОТГ, таких би проблем не виникало, –  зазначив Сергій Дмитрович.

Відтак, заступник голови облдержадміністрації дав доручення перевірити відповідну інформацію, а також надати пропозиції щодо процедури та проведення тендерів в розрізі роботи із потенційними підрядниками.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4433