Версія для друку
Понеділок, 13 листопада 2017 16:13

Ковельська міська рада не виконує рішення регіональної комісії ТЕБ та НС

Вже до кінця року планували виконати основні заходи, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки багаторічної діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Однак, через ряд об’єктивних причин, процес затримується. Про це та багато іншого говорили сьогодні, 13 листопада 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Так, за словами начальника головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського, відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 жовтня 2017 року затверджено ряд заходів. Зокрема, ремонт залізо-бетонних резервуарів для ізоляції відходів тваринного походження та під’їздної дороги, а також благоустрій території навколо резервуарів. Визначені терміни – 30 жовтня, головний виконавець – Ковельська міська рада. Нажаль, роботи не завершені. Саме тому надіслано лист із проханням надати відповідну інформацію щодо завершення вищевказаних робіт. Нині інформація відсутня.

– Де-факто, завершено переміщення ґрунту біля залізо-бетонних споруд. Працює бригада щодо облаштування спеціальних риштувань для заливки бетону. Окрім того, тривають підготовчі роботи для висипання щебеню безпосередньо навколо споруд і з’їздів до них. Постійно проводять дезінфекційні та дератизаційні роботи. На сьогодні на заводі працюють люди, які прибирають кістки навколо підприємства. Сьогодні-завтра всі кістки заберуть і наведуть порядок довкола. Однак існує проблема – частково виплачена заробітна плата за серпень, – повідомив Богдан Васильович.

Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області дав доручення провести чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де заслухають звіт Ковельського міського голови Олега Кіндера щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України та освоєння коштів, виділених на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації у місті Ковелі.

– Якщо протягом тижня не виконають усі доручення комісії, не підпишуть угоди тощо, прошу підготувати відповідні документи до Кабінету Міністрів України про незадовільне виконання заходів, визначених у постанові Кабміну, – зауважив Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністраці

Переглядів 4810