Версія для друку
Субота, 11 листопада 2017 14:39

Із поверненням додому особовий склад 14 ОМБр вітав Волинський народний хор

Сьогодні, 11 листопада 2017 року, до вітань та слів вдячності, що линули на адресу військовослужбовців 14 окремої механізованої бригади з нагоди повернення на місце постійної дислокації долучився і  колектив державного академічного Волинського народного хору. 

Пісні у їх виконнанні подарували приємний настрій солдатам та їх рідним після тривалого перебування у зоні проведення антитерористичної операції.

Довідково:

Державний академічний Волинський народний хор був створений у місті Луцьку при Волинській обласній філармонії в 1978 році. Одним із організаторів та першим художнім керівником колективу був композитор, народний артист України Анатолій Пашкевич. З 1989 року незмінним головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником Волинського народного хору є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник.

В складі Волинського народного хору 36 артистів хору, 25 артистів балетної групи та 15 оркестрантів. У 2002 році за видатні досягнення у розвитку українського музичного мистецтва Волинському народному хору було надано статус академічного.

Творчим кредо колективу є постійне збагачення репертуару фольклорним надбанням Волині, пошук нових форм і методів його сценічного втілення через органічне поєднання народної інструментальної музики, співу і танцю, використовуючи традиційну і сучасну манери обробки та виконання народної пісні. Не випадково репертуар Волинського народного хору став сьогодні джерелом народної пісенної творчості, з якого повною мірою поповнюють свої програми багато аматорських та професійних колективів України.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації 

Переглядів 4814

Галерея зображень