Версія для друку
П'ятниця, 10 листопада 2017 14:42

Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні відвідала Волинь

Налагодження співпраці із країнами Європейського Союзу не лише на загальнодержавному, але й регіональному рівні – вкрай важливе для України. Відтак, 9 листопада 2017 року перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Австрії в Україні Герміне Поппеллер та Почесним Консулом Австрії у Львові Маркіяном Мальським, котрі перебували у Волинському краї із робочим візитом.

На початку зустрічі Олександр Борисович подякував гостям за увагу до області та передав вітання від керівника найвищої виконавчої гілки влади в області Володимира Гунчика. По тому ж сторони приступили до обговорення перспектив співробітництва у різноманітних сферах.

Позаяк Австрія є однією з тих країн-інвесторів, котра найбільше коштів вкладає у розвиток регіону, Пані Посол цікавилася обсягами та пріоритетними напрямками залучення інвестицій у економіку Волині з інших країн Європейського Союзу, а також найбільш поширеними галузями виробництва на теренах області.

– Передусім це машинобудівна галузь, – розпочав Олександр Степанцов. – В області працюють три потужні компанії: ПрАТ «SKF-Україна» – спеціалізується на виробництві підшипників, ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс» – виробляє 17 видів продукції та ТОВ «Кромберг Енд Шуберт Україна Лу» – випускає електроніку для підприємств автомобільної галузі.
– Сьогодні по обіді я відвідаю завод Kromberg & Schubert, що в Луцьку, – зауважила своєю чергою Надзвичайний та Повноважний Посол. – Адже, незважаючи на те, що ця компанія є німецькою, вона також має кілька філій і в Австрії.
Разом із тим, під час зустрічі говорили про діяльність в області міжнародного холдингу «Модерн-Експо» та компанії «Kronospan», котра є одним із найбільших виробників листових матеріалів на основі деревини в Україні.
Варто зауважити, що започаткували її більше ста років тому саме в Австрії. Не оминули увагою в розмові й галузь сільського господарства.

Окремо перший заступник голови облдержадміністрації зупинився на викликах, котрі постають перед Волинню у контексті реалізації реформ, зокрема й із децентралізації. Олександр Степанцов наголосив, що на разі одні з найважливіших завдань для керівників об’єднаних територіальних громад – скласти гарний бізнес-план своєї роботи, не «роздувати» штат, а також спрямовувати виділені їм кошти власне на розвиток ОТГ, а не тільки на заробітні плати.

На думку Пані Поппеллер, Волинь також має величезний потенціал щодо розвитку туристичної галузі, позаяк на території області є багато озер, як от у Шацькому районі. Відтак, варто працювати над тим, аби привабити туристів не лише з сусідніх Польщі чи Білорусі, але й Австрії та Німеччини.

Насамкінець сторони обмінялися символічними подарунками та домовилися у подальшому працювати над поглибленням співпраці між Волинню та Австрією.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4263