Версія для друку
Четвер, 09 листопада 2017 15:48

Працівники райдержадміністрації долучилися до написання радіодиктанту

Щороку, 9 листопада, наша країна вшановує не лише пам'ять преподобного Нестора-Літописця, а й відзначає День української писемності та мови. Сьогодні мільйони українців беруться за перо та долучаються до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

Цей захід вже сімнадцять років єднає українців, як у нашій країні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто шанує рідне слово і плекає рідну мову.

«Наші пісні» - саме під такою назвою цього дня у залі засідань райдержадміністрації писали радіодиктант більше трьох десятків працівників райдержадміністрації та районної ради на чолі з керівником апарату Сергієм Романюком.

Укотре текст диктував доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Диктант налічував близько півтори сотні слів і складений відповідно до всіх приписів і норм українського правопису.

Як зауважують учасники, написання диктанту стало не лише перевіркою знань української мови, а й  певним стимулом завжди спілкуватися державною мовою, постійно її вивчати, популяризувати та берегти як символ могутньої української держави.

Довідково:

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається близько з 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону.Пишуть люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Пишуть наодинці з приймачем і цілими колективами.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4594

Галерея зображень