Версія для друку
Середа, 11 жовтня 2017 17:09

Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання обслуговує більше 25 тисяч жителів району

Про первинну та вторинну ланки медичної допомоги говорили учора в стінах районної державної адміністрації під час засідання колегії.

Як стало відомо зі слів головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Катерини Чубок, медичну допомогу жителям адмінрайону надає Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги, до складу якого входять 5 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, 52 ФАПи та 8 медичних пунктів – філій ФАПів пунктових сіл та Устилузька міська лікарня і Володимир-Волинська центральна районна лікарня, що належать до вторинної ланки. Усі вказані заклади надають медичну допомогу більше 25 тис. населення.

Детально зупинилася Катерина Василівна на укомплектованості кадрами цих закладів та кількості місць у стаціонарі:

- У Володимир-Волинському ЦПМСД, потужністю 310 відвідувань в зміну,  працює 40 лікарів. Це дільничні терапевти, лікарі загальної практики-сімейні лікарі, лікарі-педіатри дільничні. Укомплектованість штатних посад лікарів фізичними  особами складає 98 %. Майже усі фельдшерсько-акушерські пункти і медичні пункти філії ФАПів забезпечені молодшими спеціалістами з медичною освітою. Вакантними залишаються посади у Турівському та Черчичівському ФАПах. Подано потребу у фельдшерах в медичні училища.

Також головний лікар ЦПМСД зазначила, що в цілому розгорнуто 60 ліжок денного стаціонару терапевтичного профілю: Володимир-Волинська АЗПСМ №1 - 35 ліжок, Володимир-Волинська АЗПСМ №2 - 10 ліжок, Березовичівська, Устилузька, Оваднівська АЗПСМ – по 5 ліжок. Активно використовується стаціонар на дому.

До слова, Володимир-Волинське територіальне медичне об’єднання обслуговує 25523 жителів району: 23312 із сільської місцевості й 2214 містян.

У ході розмови Катерина Чубок детально проаналізувала не лише показники пролікованих хворих у центральній районній, а й в Устилузькій міській лікарнях. А також проаналізувала роботу  Володимир-Волинського ЦПМСД за 1півріччя  2017 року, взявши до уваги загальний обсяг фінансування, видатки та проведені заходи по енергозбереженню.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4552