Версія для друку
Середа, 04 жовтня 2017 11:05

На Волині працюють над проектами місцевої дорожньої структури

Позаяк процес передачі автошляхів вимагає особливої уваги з боку не лише центральних, але й місцевих органів виконавчої влади, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик 3 жовтня 2017 року ініціював проведення робочої наради з керівниками відповідних структурних підрозділів, а також заступником начальника Служби автомобільних доріг в області Ншаном Антоняном.

Насамперед Володимир Петрович зазначив, що з наступного року, після набрання чинності закону, роботи для підприємств, котрі будують дороги, більш ніж вистачатиме. Це – конструктив для усіх, адже люди матимуть змогу працювати, отримувати належну зарплатню та офіційно сплачувати податки.

На переконання керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, слід вжити усіх заходів, аби зменшити небезпеку появи несовісних виконавців робіт, зокрема таких підприємств дорожньо-будівельної галузі, у котрих сумнівна репутація.

– Маємо величезний позитив щодо дороги Луцьк-Львів. Працюємо над будівництвом дороги Луцьк-Володимир-Волинський, – підкреслив Володимир Петрович. – Тому повинні продовжувати у такому ж руслі.

Відтак, голова облдержадміністрації запропонував вихід із ситуації:

– Ми поставимо перед потенційними виконавцями робіт дуже прості вимоги: запросимо працівників державного підприємства «Державний науково-технічний центр інспекції якості та сертифікації дорожньої продукції «Дор’якість», аби після завершення ремонту автошляху вони перевірили якість виконання дорожньо-будівельних робіт.

Відтак, з підрядниками працюватимуть лише у тому разі, коли вони висловлять готовність пройти тестування своєї праці. Адже ідеальне дорожнє покриття – безпека водії та пасажирів. Позатим, у рамках місцевої дорожньої структури, яку планують створити до кінця поточного року, мають передбачити і наявність місцевої служби автомобільних доріг, яка займатиметься технічним контролем та якістю виконання робіт.

Нині ж, проекти структури уже готові, завершується формування реєстру доріг, які ремонтуватимуть за кошти Державного фонду і тієї частини, що надійде на рахунок облдержадміністрації.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4039