Версія для друку
Понеділок, 25 вересня 2017 17:23

Шахти, дороги та екологічні проекти – головні теми, які лобіював Володимир Гунчик у Києві

Зокрема, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області повідомив, що взяв участь у засіданні колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості, де підвели підсумки роботи за 8 місяців поточного року. Все ж таки основна мета зустрічі – визначити завдання для розвитку вугільної галузі на 2018 рік. У першу чергу, це перехід галузі на беззбиткове виробництво, для чого необхідно збільшити вартість відвантаженого вугілля з 1200 до 2200 грн за тону. Слід зазначити, що наразі в Україні працює лише одна шахта у Львівський області, яка повністю себе окупає. Що ж стосується показників роботи ДП «Волиньвугілля» та його шахт, то через зменшення видобутку вугілля ситуація виглядає не найкращим чином. Володимир Гунчик вкотре озвучив власні ідеї з цього приводу. Для початку – термінова реорганізація державного підприємства, що зменшить кількість штатних працівників адміністративних структур. Окрім того, вкрай потрібно впорядкувати структуру шахти № 10 та передбачити кошти із Державного бюджету на її розбудову чи залучення інвесторів.

Також голова облдержадміністрації зустрівся з керівником Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Славоміром Новаком. Обговорили хід виконання дорожніх робіт за кошти митного експерименту, перспективи впровадження Державного дорожнього фонду з 1 січня 2018 року, питання подальшого обслуговування доріг місцевого значення, роботу габаритно-вагових комплексів на теренах краю, облаштування переходу Адамчуки-Збереже тощо.

– На території Волинської області явно не вистачає потужностей ремонтно-будівельних компаній, тому просив пана Новака надати рекомендації щодо можливості залучення польських дорожніх структур для виконання дорожніх ремонтних робіт у наступному році. Передбачаємо, що загальний обсяг фінансування з усіх видів бюджетів на наступний рік на ремонт та відновлення доріг становитиме не менше, ніж півтора мільярда гривень. Це величезні кошти, тому переконаний, що волинські структури не впораються з таким обсягом робіт. В цілому зустріччю залишився задоволений, – повідомив Володимир Петрович.

Насамкінець керівник найвищої виконавчої гілки влади в області працював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, де лобіював найшвидший розгляд пропозицій щодо виділення коштів Європейського Союзу на підтримку проектів місцевого рівня. До слова, від Волині їх 9, в тому числі й екологічні – каналізування району Шацьких озер, облаштування сміттєзвалища в Горохівському районі тощо.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4050