Версія для друку
Понеділок, 25 вересня 2017 07:37

У Володимира Гунчика буде день роботи із головами райдержадміністрацій

Оскільки земельне питання – одне із найбільш обговорюваних, на першу зустріч запросили фахівців із головного управління Держгеокадастру в області. Виділення земель учасникам антитерористичної операції на Сході країни, впорядкування земель поза межами сільських та селищних рад – питання, які потребують тісної взаємодії та роботи у правовому полі.

– Основне завдання таких нарад – координація роботи та співпраця, адже потрібно враховувати: в області є дві структури, які мають право приймати рішення стосовно державних земель. Сільськогосподарські землі у підпорядкуванні державних адміністрацій, інші ж – під контролем Держгеокадастру. Я задоволений зустріччю, адже ми знайшли розуміння між адміністраціями та Держгеокадстром в спільному вирішення питань, – розповів Володимир Петрович.

Попри розвиток процесу децентралізації, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області вважає, що не можна залишатися осторонь проблем об’єднаних територіальних громад. Адже чимало запитань лишились поза межами місцевого управління Держгеокадастру. Одним із них є відсутність кадастрових реєстраторів на території ОТГ, адже вони не передбачені штатним розписом.

Окремі послуги реєстрації земельної документації можна отримати у місцевих центрах надання адміністративних послуг, однак об’єм робіт, створений для одного працівника-реєстратора буває непосильним. Таку проблему фіксують у Ковельському та Луцькому районах. Зрозуміло, що система потребує налагодження, тому одним із варіантів її вирішення розглядають залучення реєстраторів з інших районів, де потік громадян менш інтенсивний.

У контексті налагодження співпраці на усіх рівнях, зокрема, у земельному питанні, упродовж трьох днів голови райдержадміністрацій повинні сформувати пропозиції, питання представників органів місцевого самоврядування аби напрацювати дієвий план їх вирішення.

Разом із тим, зафіксовані питання знайдуть відображення у відповідних запитах голови облдержадміністрації до керівництва Держгеокадастру України, Міністерства аграрної політики України та інших відомств.

Упродовж двох місяців зустріч у нинішньому складі повториться, однак розглядатимуть уже реалізовані протокольні доручення, ставлячи перед собою нові завдання. А день із головами райдержадміністрацій увійде до звичного робочого плану Володимира Гунчика вже із наступного тижня. Робота у такому форматі триватиме до кінця поточного року.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3803