Версія для друку
Понеділок, 31 липня 2017 15:25

На Волині продовжується реалізація урядової програми «Доступні ліки»

– Сесією обласної ради прийнято рішення про перерозподіл цільової субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу і бронхіальну астму в сумі 13-ти мільйонів 373-х тисяч гривень, – повідомив Іван Петрович.

Практично за два місяці з 15 травня по 15 липня 2017 року в області уже відшкодовано вартість препаратів на 3 млн 973 тис гривень, що складає 29,6% від загальної суми. Розпорядниками ж державної дотації за програмою «Доступні ліки» у районах області визначено 21 центр первинної медико-санітарної допомоги.

Окремо Іван Грицюк зазначив, що станом на 15 липня поточного року відбулось підписання договорів із 111-ма аптеками у яких і відпускатимуться лікарські засоби, що входять до оприлюдненого реєстру ліків, затвердженого МОЗ України. Позатим, бланками нової форми для отримання рецепту медичні заклади області забезпечені повністю.

З оновленим реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 26 липня 2017 року можна ознайовитись нижче.

Оновлений-реєстр-ліків-МОЗ-України

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2835