Версія для друку
Вівторок, 16 травня 2017 09:28

«Допомогти вам – мій обов’язок», – Володимир Гунчик до волинян

Так, до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся волинянин, демобілізований учасник АТО 6-ї хвилі, який не може владнати питання із виділенням земельної ділянки для садівництва. Він уже написав необхідну заяву та стоїть у черзі, однак у праві на отримання землі йому відмовили.

З проблемою схожого характеру звернувся до Володимира Гунчика ще один АТОвець, котрий також хоче отримати земельну ділянку під забудову, однак вільного ресурсу, за його словами, поки немає.

Така позиція окремих органів влади та профільних структур, які надають офіційні відповіді, не влаштовує голову облдержадміністрації, тож він дав доручення у максимально стислі терміни провести моніторинг земельних ресурсів на території усіх сільських та селищних рад області, на предмет встановлення вільних ділянок, які у перспективі, можна передати у користування військовослужбовців.

– На основі поданих вами матеріалів, ми працюватимемо із головами сільських, селищних рад, аби отримати достовірну інформацію та бачити реальний стан речей щодо земельних ділянок в області, – запевнив Володимир Петрович.

Із не менш серйозною проблемою звернувся до голови облдержадміністрації й колектив батьків, чиї неповнолітні діти хворіють цукровим діабетом та потребують щоденної ін’єкції інсуліну. Вони розповіли, що ціна препарату та необхідних матеріалів для щоденного вимірювання рівня цукру в крові надто висока, тому обласною радою й затверджена програма «Цукровий діабет» на 2016-2017 роки, що передбачає виділення коштів для таких дітей. Однак, очікуваних результатів ні у 2016-му, ні з початку нинішнього року програма не дала, адже батьки так і не отримали жодної матеріальної допомоги.

Тому, нині стоїть питання цільового використання затверджених програмою коштів, а це близько 3,5 млн гривень, та персональної відповідальності, в разі вияву законодавчих порушень.

Об’єктивно оцінюючи ситуацію, що склалась, Володимир Гунчик доручив розпочати службове розслідування за виявленими фактами. Куруватиме  питання заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

– Я хочу побачити реальне використання визначених коштів. У випадку нецільового використання грошей, причетні до цього особи відповідатимуть перед законом, – звернувся до батьків голова облдержадміністрації.

Не словом, а ділом – саме так Володимир Гунчик вирішує усі проблеми та питання, які йому довіряють волиняни. Тож будемо очікувати перших результатів роботи за визначеними сьогодні векторами.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 2442