Версія для друку
Понеділок, 15 травня 2017 13:34

Очільники району мандрували "Королівським Шляхом"

У рамках фестивалю присутні мали можливість переглянути виставку “Витинанка і писанка: великодні мотиви у творчих роботах Олесі Іщук (м.Луцьк) та Оксани Білик (м.Володимир-Волинський)”, виставку-продаж книг і робіт майстрів народної творчості Волині та їх учнів, послухати виступ аматорських співочих колективів, окремих виконавців, читців та музикантів, взяти участьу акції "Експонат в подарунок музею", придбати саджанці декоративних рослин та продегустувати чаї з трав та солодку випічку місцевих кондитерів-аматорів.

Вцілому, захід був велелюдним та наповнений приємними емоціями.

Відвідали цю імпрезу і очільники нашого району - голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук.

 

Короткий екскурс в історію:

«Королівський шлях» (Via Regia) — назва найстарішого та найдовшого (4500 км) сухопутного зв'язку між Східною й Західною Європою (від Києва до узбережжя Атлантики). Королівський шлях існує вже понад 2000 років і поєднує вісім європейських держав, в тому числі і Україну. Шлях починається в Іспанії й проходить через Францію, Німеччину, Польщу, Україну, від нього йде відгалуження до Білорусі та Литви. Багато років тому по ньому ходили студенти, митці, торговці, несучи в інші країни свою культуру. Свого часу Віа Регією подорожувала королева Франції Анна.

Така гучна назва не випадкова. Адже міжнародна траса, яка пролягає через Затурці, колись називалась “Великим” або “Королівським Шляхом”, а останній власник маєтку Липинських у Затурцях Станіслав Казимирович назвав його “одвічним шляхом з Києва до Кракова”.

 

Переглядів 2792

Галерея зображень