Версія для друку
Понеділок, 06 липня 2015 17:33

Про хід проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році

Оздоровча кампанія 2015 року в районі організована відповідно до вимог Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», «Про пожежну безпеку», розпорядження голови Волинської обласної держадміністрації від 06 травня 2015 року №175 «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2015 році», та розпорядження від 18 травня 2015р. №189 «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015 році Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011–2015 роки» (зі змінами), розпорядження голови районної державної адміністрації від 14.05.2015р. №158 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку у 2015 році», річного плану районного відділу освіти щодо підготовки та організації оздоровлення та відпочинку школярів району влітку 2015 року та з метою забезпечення ефективного оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи з дітьми під час літніх канікул.
До початку відкриття табірної зміни відділом освіти Володимир – Волинської райдержадміністрації було проведено ряд заходів щодо організації діяльності таборів з денним перебуванням дітей.
- на 1.09.2014 розроблено річний план роботи по підготовці та проведенню літньої оздоровчої кампанії 2015 року, алгоритм організації оздоровлення школярів в 2015 році, питання створення бази даних дітей пільгового контингенту, які підлягають оздоровленню влітку 2015 року, обговорення та визначення планового завдання оздоровлення для кожного закладу освіти доведено керівникам ЗОШ району на нараді директорів при начальнику у відділі освіти;
- на сайті відділу освіти створено розділ «Оздоровлення» для висвітлення нормативно – правового та методичного забезпечення літнього оздоровлення та відпочинку дітей району;
- прийнято накази від 19.05.2015 року № 127 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей ЗОШ району у 2015 році», де окреслено чіткий та послідовний план дій по організації оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2015 року, та наказ № 128, «Про створення комісії щодо перевірки стану дитячих таборів відпочинку з денним перебуванням», яким затверджено склад комісії і графік комісійного прийому готовності по відкриттю шкільних таборів відпочинку;
- 19.05. та 27.05. 2015 для начальників таборів та кухарів проведено нараду щодо організації літньої оздоровчої кампанії. З 19.05 по 30.05.2015 проводились групові та індивідуальні консультації, здійснювалась перевірка стану готовності документації таборів відпочинку з денним перебуванням дітей у загальноосвітніх закладах району;
- з 25 по 29 травня 2015 року проводився об'їзд таборів відпочинку з денним перебуванням з метою перевірки їх готовності до своєчасного відкриття та належного функціонування. Комісією зазначено, що всі табори відпочинку з денним перебуванням готові до відкриття, про що свідчать відповідні акти готовності.
З 2 червня 2015 року в районі на базі загальноосвітніх закладів розпочало роботу 20 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей, де відпочинком охоплено 813 дітей пільгових категорій віком від 7 до 17 років.
В таборах відпочинку забезпечено двохразове харчування дітей із розрахунку 11 гривень в день на одну дитину. На оздоровлення дітей в дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням при загальноосвітніх навчальних закладах району з місцевого бюджету передбачено коштів в сумі 132.6 тис. гр.
Першочергово забезпечується оздоровленням та відпочинком дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів; дітей, що потерпіли від наслідків Чорнобильської катастрофи; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей; діти, батьки яких :загинули, постраждали або беруть участь у проведенні АТО, мобілізовані до лав ЗСУ, демобілізовані як учасники АТО, діти сімей які виїхали з АРК, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей і тимчасово проживають на території району; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей–переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання; лідерів дитячих громадських організацій; дитячі творчі колективи та спортивні команди; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.
Кадрове забезпечення таборів відпочинку з денним перебуванням здійснювалося відповідно до штатних нормативів. Працівники таборів відпочинку з денним перебуванням своєчасно пройшли медичні огляди.
Табори відпочинку були повністю забезпечені медичними препаратами, миючими засобами.
Табори відпочинку з денним перебування працювали відповідно до планів роботи. Проводилися екскурсійні поїздки, спортивні змагання з футболу, шахів, шашок, заходи з еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого, художньо-естетичного та фізкультурно-спортивного напрямків. На різноманітну тематику проводились конкурси, години спілкування, диспути, вікторини та інше.
15.06.2015р. в питання організації оздоровлення та відпочинку в районі вивчалося обласним управлінням освіти і науки в особі Корець Ангеліни Йосипівни. У ході вивчення даного питання було переглянуто організаційно – методичну та фінансову документацію, проінспектовано табори відпочинку з денним перебуванням дітей с Зимне, с. Селець, с. Бубнів. Суттєвих зауважень та порушень не виявлено.
В загальноосвітніх закладах району навчається 69 дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування. На оздоровлення цієї категорії дітей використано 18,3 тис. гривень місцевого бюджету.
47 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування охоплені відпочинком у таборах з денним перебуванням дітей.
Станом на 20.05 2015 року 5 дітей відпочило в УДЦ «Молода Гвардія» по пільговій категорії – сироти та позбавлені батьківського піклування,
12 дітей з числа сиріт та дітей позбавленого піклування оздоровлено у таборі «Веселка», с. Терешківці Горохівського району, (6 обласний бюджет, 6 місцевий бюджет)
2 дітей – сиріт є випускниками 11 класу тому відпочинком у таборі з денним перебуванням дітей вони не охоплені.
З метою залучення учнівської молоді до участі в організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва, виховання культури безпечної життєдіяльності, популяризації здорового способу життя серед учнівської молоді, організації змістовного дозвілля дітей та юнацтва, підвищення інтересу до різних форм просвітницької діяльності щодо здорового способу життя, зміцнення дружніх зв'язків серед однолітків районі з 22червня по 27 червня проведено відкритий зліт учнівської молоді району. Для часті у зльоті було залучено 80 дітей з 14 шкіл району. Протягом тижня до учасників зльоту долучалося по 10 дітей із шкіл міста, загалом за час проведення заходу було охоплено 130 дітей.
Кошти на проведення зльоту виділені з місцевого бюджету у сумі 30, 0 тис. гривень. Дітям забезпечувалося п'ятиразове харчування з розрахунку 35 гривень в день на одну дитину, всього на харчування витрачено 13,2 тис.гр..
Для забезпечення учасників Зльоту необхідним інвентарем згідно кошторису було придбано
- палатки туристичні трьохмісні – 6 штук, втрачено 6 996 гр. (1166гр. за 1 шт.);
- килимок «Турист» - 5 шт., витрачено 625гр.(125гр.за 1 шт.);
- спальний мішок – 11шт., витрачено 2530гр. (230 гр. за штуку)
Придбано умивальники, миски пластмасові,літній душ(бочка на 100 літрів, шланг кран), синій тент великий, чорна плівка, ємкості для води,медикаменти, мішки для сміття на суму 3049гр.
У рамках Зльоту проводилися тематичні тренінгові заняття, майстер-класи, конкурси з художньої творчості та інші заходи, що передбачені тематикою зміни.
Оздоровча зміна в районі ще триває. Підсумки оздоровчої кампанії будуть підведені на нараді директорів у жовтні 2015 року та узагальнені довідкою.

Переглядів 4897